Re-integratie Coaching 

Wanneer je langdurig bent uitgevallen op het werk, komt in het 2e ziektejaar een spoor 2 traject aan bod. Ik begeleid mensen tijdens dat jaar bij alle activiteiten die gericht zijn op werkhervatting buiten de eigen organisatie.  

We gaan samen aan het werk om: 

Jouw kwaliteiten te ontdekken; 

Hoe kom ik aan ander werk? 

Welk werk past bij jouw nieuwe situatie? 

Welke blokkades houden je tegen naar nieuw werk? 

Hoe kom ik weer in een positieve flow? 

Daarnaast begeleid ik mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt met als doel een passende baan of vrijwilligerswerk te vinden. Dit zijn traject die via het UWV lopen zoals een modulair, werkfit, naar werk of een werkbehoud traject.  

Re-integratie na werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid is vaak een moeilijk traject waar meer bij komt kijken. Zo kunnen mentale klachten zoals een burn-out, depressie, faalangst en onzekerheid een blokkade zijn om te re-integreren. Om deze reden is re-integratie coaching vaak meer dan alleen de praktische begeleiding naar nieuw werk. Re-integratie coaching kijkt naar jou als persoon en jouw situatie in zijn geheel. Er wordt aandacht besteed aan gedachten, gevoelens, de werkomgeving en het volledige werkgebied zodat de kans op een succesvolle plaatsing op lange termijn het grootst is. Hierbij wordt vooral gekeken naar de toekomst en minder naar de onmogelijkheden uit het verleden.  

Een re-integratie coaching traject begint altijd met een kennismaking om je persoonlijke situatie en doelen in kaart te brengen. Daarnaast worden er vaak praktische tools ingezet zoals een beroepskeuzetraject, sollicitatietraining, cursussen en opleidingen, een omscholingstraject, werkervaringsplekken en stages. Veel re-integratiecoaches zetten ook actief hun netwerk in om klanten aan een baan of stage te helpen. 

Het resultaat dat je kunt verwachten met re-integratie coaching is meer zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Het gevoel “de touwtjes weer in eigen handen te hebben” is een veelvoorkomende uitspraak. Het leidt tot duurzame werkhervatting en verbetering in de beleving van de fysieke en mentale belastbaarheid.